Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
0
Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

Pyttesmå och väldigt goda är dessa Wallenbergare! Denna rätt är ett gott exempel på att man med små förändringar, som att utesluta salt, kan skapa barnmat av klassiker. Det går bra att servera potatismos och ärterna som de är till, men här har vi valt att pressa potatisen och göra puré av ärterna.

Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  mellanmjölk
2 msk  ströbröd
1/2 krm  peppar
1 krm  lökpulver
4   potatisar
150 g  kalvfärs
1 msk  osaltat margarin eller olja
3 msk  grädde
2 dl  gröna ärtor
ev 4 msk  lingonsylt till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett, mjölkprotein och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken och grädden mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett14 g
Kolhydrater25.6 g
Protein12.1 g

Testa liknande recept

Lax med ärt- och potatismos
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm majs och kalkonröra
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i potatis- och morotspuré
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksgryta med potatis och linser
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rotselleripuré
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonkräm
Betyg 2.6 av 5.
100 personer har röstat
Under 15 min att tillaga