Svamptoast med timjan

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Svamptoast med timjan

Färska, nyplockade kantareller som steks i smör och gratineras med en vällagrad ost på ett gott surdegsbröd - vem säger nej till det? Ljuvligt gott. Givetvis går det även bra med annan svamp, exempelvis champinjoner.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Svamptoast med timjan

Ingredienser

4 portioner
1 l  färska kantareller (à ca 300 g)
2 msk  smör
1 msk  finhackad färsk timjan (motsvarar 1 tsk torkad timjan för 4 portioner)
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1   vitlöksklyfta
4   skivor ljust surdegsbröd
4   skivor Västerbottensost

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Kontrollera brödet och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.31 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.3 av 5.
312 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk pasta med portvinssvamp
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga