Kantarellpaj
Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Äggstanning
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.
Näringsvärden per portion, inkl sallad.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Välj margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt o jättegott. Man kan med fördel använda färdig pajdeg från Ica👍
Monica
2023-10-25Jättegod !
Catarina
2023-10-13Hade två små burkar kantareller använde de istället för färsk svamp blev jättegott.25-30 minuter räckte för gräddning.
Meral
2023-10-02