Färsk pasta med portvinssvamp

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
3Klimatsmart
Färsk pasta med portvinssvamp

Fettuccine är en färsk pasta som suger åt sig av den portvinssmakande svampsåsen och gör den här vegorätten extra krämig. Ta den svamp som finns tillgänglig, förvällda trattkantareller från frysen, kantareller på burk eller torkad svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Färsk pasta med portvinssvamp

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
1   stor zucchini (à ca 400 g)
2 msk  olivolja
250 g  körsbärstomater
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
250 g  färsk pasta (gärna fettuccine)
300 g  kantareller (tratt- eller konserverade kantareller)
2 msk  smör
2 dl  vispgrädde
1 msk  japansk soja
1/2 dl  portvin
1 dl  riven Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Vilken färg skulle det vara på portvinet nu? Rött eller vitt?

Paulina

2021-10-05

Vilken färg på portvinet?

Andreas

2021-07-11

Hej Andreas! Tack för din fråga! Svar på din fråga kommer tyvärr att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-07-12

Helt ok

Johanna

2020-07-18

Näringsvärde per portion

Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett38 g
Salt1.28 g
Kolhydrater24 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamptoast med timjan
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.3 av 5.
311 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga