Potatispizza med pecorino och svamp
Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g kokt, kall fast potatis
500 g skogschampinjoner
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Till servering
2 dl riven pecorinoost
2 dl finhackad persilja
oliv- eller tryffelolja
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Gör så här
Tips
Skär i små bitar och servera som tilltugg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi15382 KJ / 3671 kCal
Fett158 g
Salt9.55 g
Kolhydrater446 g
Protein92 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer