Pannkakor - grundsmet
Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering
För alla
Gör glutenfri: laga istället dessa Glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: laga istället dessa Pannkakor utan ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en 40% minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
1 sats ger ca 8-10 pannkakor beroende på storlek på stekpannan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ha 50 gr smält smör i smeten. Då kan man grädda på en gång. 15 gr socker och 5gr vaniljsocker sitter fint
Frenk
2024-04-13Jag Carina Jansson brukar ha i banan i pankaksmeten det blir jättemycket goda Och man kan server med cremchiseese
Carina
2024-04-07Kanonbra recept, OM man ökade till 3 dl mjöl kontra 6 dl mjölk, som tidigare recepttestare rekommenderat. Kunde göra både lövtunna och tjockare pannkakor med mycket bra resultat och god smak (hade 1 tsk vanillinsocker i). Kommer att göras igen! (Note2self: Körde på styrka 7+ av 9 på spisen och ca 40 sek på varje sida.)
Jessica
2024-04-07