Plättar - perfekt plättsmet
Vilket barn, eller vuxen för den delen, älskar inte plättar? Här har du ett grundrecept på plättsmet. Stek plättarna gyllene i en plättlagg och servera med strösocker eller sylt, bär och vispad grädde.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 - 3/4 tsk salt
1 msk smör eller margarin
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett9 g
Salt1.17 g
Kolhydrater35 g
Protein13 g
Kommentarer
Lite för lös smet
Lena
2024-03-09Alldeles för tunn smet tillsatte 1 ägg till och vetemjöl 1dl
Aarre
2024-02-12Riktigt dåligt recept. Vattnig och smaklös
Jonathan
2024-01-27