Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Fläskpannkaka

78 röster

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Ingredienser

  • 300 g fläskkött eller bacon
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk

Till servering

  • lingonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna. Häll smeten över fläsktärningarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med havre-, soja- eller risdryck.