Pannkakor - grundsmet

Betyg 4.1 av 5.10687 personer har röstat
Receptet har 312 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

En stekpanna i gjutjärn på en spishäll. Någon häller pannkakssmet i stekpannan från en stor skål. Det ser ut som att det fräser i pannan, och pannkakan börjar bli lite gyllene runt kanterna.

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

312 st
  • Alltså… det står 4 port men det räcker inte till fyra!! Snålt tilltaget.

    Risto

  • 2 portioner skulle jag nog tänka mig… Ökade mängden salt till 4ml/kryddmått. Har ICAś eget pannekagejärn i teflon. Funkar jättebra

    Risto

  • För lite mjöl och faller sönder.

    Ebba

  • Jag har en tesked bikarbonat i och 5 1/2dl mjölk. Kan rekommendera att prova.

    Thalia

  • För att lyckas med pannkakorna rekommenderar jag en pannkakspanna i gjutjärn! Samma recept olika pannor ger olika resultat, en vanlig stekpanna i teflon så går pannkakorna lätt sönder när man ska vända dem

    Anna

  • När man bakar pannkakor följer man aldrig receptet till 100% då det finns så många olika faktorer som kan ändra receptet enormt. Jag brukar ofta ta mindre mjölk i början, testa en pannkaka och kolla om smeten funkar. Ibland behövs det lika mycket mjölk som det står i receptet. Ibland behövs det mindre.

    Isabella

  • Bra smak men är för tunn pannkakorna trillar isär när man ska vända dem

    Joakim

  • Jag är inte svensk och hoppades på ett recept på fina mjuka svenska pannkakor här. Receptet är helt oanvändbart. Smeten blir extremt tunnt. Funkade inte förrän jag nästan dubblade mjölet. Inte ens för crepes har man så tunn smet.

    Anna

  • Jag tycker att recept är jätte mycket gott

    Carina

  • Blev som en omelett....

    Jonas

Näringsvärde per portion

Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Plättar - perfekt plättsmet
    Betyg 3.9 av 5.2063 personer har röstat
    Receptet har 58 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Silver dollar pancakes
    Betyg 4.2 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskpannkaka
    Betyg 4.2 av 5.1614 personer har röstat
    Receptet har 232 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnspannkaka (grundrecept)
    Betyg 4.1 av 5.1030 personer har röstat
    Receptet har 112 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Japanska pannkakor
    Betyg 4.1 av 5.434 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Amerikanska pannkakor
    Betyg 4.2 av 5.11908 personer har röstat
    Receptet har 279 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad