Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Allt mycket bra
Håkan
2025-09-14Glöm inte äggen Pontus. Jag gillar detta receptet… Jag har gjort efter detta i 10 år och både jag och barnen älskar dessa pannkakor 🥳
Stefan
2025-09-11En av de sämre jag provat. Alldeles för tunn då det behövs mer mjöl.
Pontus
2025-09-09