Morotssoppa med chili

Här är en trevlig morotssoppa med chili som har en len men djup smak. Soppan kan du äta till lunch eller middag eller servera i mindre portion som förrätt. Garnera gärna soppan med timjan eller morotsblast.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi780 KJ / 186 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stEn enkel och jättegod soppa byter dock ut mot vanlig creme fraiche då vi tycker den med chili är för stark. Går utmärkt att göra i stora portioner
Ulrika
Enkel att göra
Elisabeth
Jag använde havregryn å salt och vatten. Riktig god soppa.
Magnus
Jättegott! Använde vanlig creme fraiche, chiliflakes och hackade ner en orange paprika i stället för den smaksatta creme fraichen
Elaine
Använde vanlig creme fraiche och tillsatte istället extra vitlök, hot chilisås och en bit ingefära. Tog bort ingefäran innan soppan mixades. God, enkel och lättlagad soppa som definitivt kommer lagas fler gånger.
Alexandra
Mums! Mycket god och smakrik soppa. Jag hade inte alla ingredienser hemma så jag använde matlagningsgrädde och chilikrydda i stället för créme fraiche och purjolök istället för lök. Funka alldeles utmärkt.
Ingegerd
Mycket god soppa i grundutförandet, men andra gången lade jag till lite ingefära och lite chili och två kyvklingfiléer skurna i små tärningar, använde då vanlig crème fraiche. Tredje gången bytte jag kycklingen mot stora vita bönor. Lika gott då. Detta är en favorit som kommer att återkomma, ibalnd med lite variation kanske
Krister