Broccoli- och mandelsoppa

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
0
Broccoli- och mandelsoppa

Broccoli är liksom andra kålväxter en riktig vitamin- och mineralhöjdare. Den här broccolisoppan är optimal eftersom alla nyttigheter finns kvar i kokvattnet som man mixar den med. Mandelmjöl reder soppan och ger den extra god smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Broccoli- och mandelsoppa

Ingredienser

4 portioner
1   broccoli (à 250 g)
6   schalottenlökar
1 msk  olivolja
8 dl  vatten
2 msk  konc grönsaksfond
1 dl  mandelmjöl
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
30 g  lagrad ost (t ex gruyère)
1 dl  crème fraiche
1/2   ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi767 KJ / 260 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelvåfflor
Betyg 2.7 av 5.
259 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med choklad och citron 
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga