Recept: Krämig potatissallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Krämig potatissallad

Betyg
49 röster

Denna krämiga potatissallad är perfekt för alla tillfällen! Allt du behöver är färskpotatis, majonnäs, lätt crème fraiche, rödlök och lite kryddor. Du svänger ihop den på under 45 minuter. Servera den gärna tillsammans med Christers citronkyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 - 3 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen och låt den svalna något. Dela den i mindre bitar.
  2. Rör ihop majonnäs, lättcrème fraiche, rödlök, kapris och timjan.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda med potatisen.
  4. Servera gärna tillsammans med Christers citronkyckling.

För alla 

Potatissalladen är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs och mjölkfritt alternativ till crème fraiche, t ex Sour Supreme (innehåller soja).