Dhal, indisk linsgryta

För dig som gillar indisk mat kommer den hÀr dhalen bli en favorit. Linsgrytan Àr fylld med rika kryddor som koriander, ingefÀra, kummin och kanel och serverad med fÀrskt naanbröd och ris Àr rÀtten komplett.

Ingredienser
4 portioner
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven, fÀrsk ingefÀra
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk mald spiskummin
1 krm malen kanel
4 dl torra röda linser
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtÀrning
2 dl vatten
salt
lime
Serveringsförslag
fÀrsk koriander
kokt ris eller havreris
naanbröd
Gör sÄ hÀr
00:25:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
NÀringsvÀrdet Àr berÀknat exkl. serveringsförslag.
Energi2498 KJ / 596 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.
Kommentarer
154 stMycket gott, kryddningen i receptet passade mig perfektâŁïž
Ă sa
Riktigt bra och mild som grundrecept. Jag hade inte 4dl kokosmjölk utan bara 330ml. Men det belv bra ÀndÄ. Tog lite mer vatten och fick addera lite mera mot slutet för att linserna skulle kunna koka till mos. Med det sagt sÄ behövdes det kryddas upp lite, men det gör man efter tycke och smak. Vi drog pÄ jordnötter ocksÄ som strössel. Det blev jÀttegott.
Rickard
Inte all ett gott recept. Vi tillförde mÀngder av lime och tredubblade alla kryddor sÄ blev det bÀttre
Marie