Dhal, indisk linsgryta
För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.
Ingredienser
Serveringsförslag
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut ris till matvete eller välj gärna ekologiskt ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för lite vatten om man ska ha torra linser och väldigt smaklöst. Som många andra skrivit; det krävs mycket mer kryddning till så mycket linser.
Margareta
2024-03-01Den får full pott men då får man öka på kryddningen rejält, även curry och chiliflakes som några föreslår. Perfekt med två kartonger förkokta liner.
Therese
2024-02-02Jättegod gryta! Det blir dock långt fler än fyra portioner, i alla fall i min familj. Många matlådor blir det.
Ann
2024-01-25