Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Under vintern är det härligt att frossa i nypressad apelsinjuice. Längtar du efter något mer värmande så prova att försiktigt värma apelsinjuicen. Kryddad med lite svartpeppar och honung toppad med citronmeliss värmer apelsindrycken gott en ruggig dag.

Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Ingredienser

4 portioner
6 apelsiner
1 tsk hel svartpeppar
1 msk honung
4 kvistar citronmeliss

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • VIVEKA: Du menar ekol. effekten försvinner då? Fast ska ju ej koka.

    Sandra

  • Bättre att göra marmelad eftersom det är ekologiska apelsiner. Då kan man använda skalet också.

    Viveka

  • Att döda juicen med värme är inte bra. Enzymer tål max 45 grader. Använd vanlig juice i stället. Den är redan pastöriserad. Alltså upphettad.

    Viveka

  • Mycket gott recept! Perfekt nu när det börjar bli svalare ute. Jag och min sambo kommer definitivt göra om detta! Måste dessutom passa på att fråga vart dem fina glasen kommer ifrån?

    Jessica

    Hej Jessica! Vad kul att det smakade! Dessvärre är det ingen här som kommer ihåg vart glasen kommer ifrån :(. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi300 KJ / 72 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Gul apelsinsaft
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrus fizz
    Betyg 2.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkålskick
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön apelsinjuice
    Betyg 3.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad