Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Vaniljsocker

Ett enkelt recept på vaniljsocker som passar bra att ha som tillbehör till olika syrliga efterrätter. Du smaksätter enkelt socker med vaniljstång och mixar ihop. Perfekt att förvara i burk och använda vid behov.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll sockret i en mixer/matberedare och lägg i vaniljstången. Kör på högsta hastighet i 3 minuter. Sila bort alla bitar från vaniljstången (och lägg dem i en ny burk med 1 dl socker, de ger fortfarande smak så det är onödigt att kasta dem).
  2. Häll upp sockret på burk med tättslutande lock. När sockret ska användas får man kanske först röra om i burken, för det kan bildas klumpar.

Tips

Passar till färska fruktsallader, på jordgubbar och andra bär, att smaksätta yoghurt, caffè latte och att strö på morgonfilen.

En enkel dessert är frukt i vaniljlag. Koka upp 1 dl vatten med 1/2 dl vaniljsocker och en skvätt pressad lime. Skär frukt som nektariner eller persikor i klyftor och lägg dem i den något avsvalnade lagen tillsammans med jordgubbar. Ät vaniljfrukten ljummen eller avkyld med eller utan en klick glass. Vaniljsockret är även utmärkt i bakverk och hemgjord glass och vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 3 dl socker
  • 1 vaniljstång
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer