Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tonfiskfylld ugnsbakad potatis med mangosalsa

Festligt och gott recept där bakpotatisen innehåll blandas med tonfisk, cottage cheese och gräslök. Den läckra, tonfiskfyllda, ugnsbakade potatisen serveras med en mangosalsa av mango, tomat och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bakpotatisen bakas som vanligt i ugn eller mikro.
  2. Potatisen delas och gröps ur. Potatisurgröpet blandas med tonfisk, gräslök och cottage cheese. Saltas och peppras. Potatisarna fylls med tonfiskblandningen och ställs på tallrik.
  3. Mangon tärnas och blandas med rödlöken, tomattärningarna, citronjuicen och olivoljan.
  4. Blandningen saltas och peppras. Salsan slås runt omkring potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 200 g tonfisk
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 mango
  • 1 hackad rödlök
  • 2 tärnade tomater
  • 1 msk citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer