Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Hur länge håller saften? Det är ju ganska lite socker.
Leena
2025-07-11Hej Leena! I väl rengjorda flaskor håller den i kylen (eller frysen) länge, upp till 1 år med risk för att den kan tappa både färg och smak. När du väl har öppnat en flaska så är hållbarheten kortare, kanske någon vecka eller 2. Det är alltid bäst att använda sinnena: titta, lukta och smaka! Lycka till med saftkoket! Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-11Läste många recept men fastnade för detta har plockat 1,5 l packat blad som väger 185g eftersom dom flesta recept var packade blad får ta ×3 då?
Karin
2025-06-09Hej Karin! Ja, det borde ju bli helt perfekt det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-09Älskar svarta vinbär i alla dess former. Det här är en ny favorit. Åh, så gott och superenkelt att göra!
Ulrika
2024-08-08