Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
2,5 l koncentrerad saft
2 l svartvinbärsblad (ca 60 gram)
2 1/2 l vatten
1 msk citronsyra
2 - 3 dl strösocker
Till servering
mineralvatten
is
citronskivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Läste många recept men fastnade för detta har plockat 1,5 l packat blad som väger 185g eftersom dom flesta recept var packade blad får ta ×3 då?
Karin
2025-06-09Hej Karin! Ja, det borde ju bli helt perfekt det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-09Älskar svarta vinbär i alla dess former. Det här är en ny favorit. Åh, så gott och superenkelt att göra!
Ulrika
2024-08-08Så himla gott att blanda med bubbelvatten!!
Christina
2024-07-17