Svartvinbärsbladssaft

Betyg 3.9 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Svartvinbärsbladssaft

Ingredienser

2,5 l koncentrerad saft
2 l svartvinbärsblad (ca 60 gram)
2 1/2 l vatten
1 msk citronsyra
2 - 3 dl strösocker

Till servering

mineralvatten
is
citronskivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Jättegott. Hur länge håller saften? Det är ju ganska lite socker.

    Leena

    Hej Leena! I väl rengjorda flaskor håller den i kylen (eller frysen) länge, upp till 1 år med risk för att den kan tappa både färg och smak. När du väl har öppnat en flaska så är hållbarheten kortare, kanske någon vecka eller 2. Det är alltid bäst att använda sinnena: titta, lukta och smaka! Lycka till med saftkoket! Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Läste många recept men fastnade för detta har plockat 1,5 l packat blad som väger 185g eftersom dom flesta recept var packade blad får ta ×3 då?

    Karin

    Hej Karin! Ja, det borde ju bli helt perfekt det! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Älskar svarta vinbär i alla dess former. Det här är en ny favorit. Åh, så gott och superenkelt att göra!

    Ulrika

  • Så himla gott att blanda med bubbelvatten!!

    Christina

  • Hur mycket väger 2 liter svartvinbärsblad?

    Fredrik

    Hej Fredrik! Det väger ungefär 60 gram. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Varför har använder man citronsyra i? Kan man byta ut citronsyra mot något annat?

    Lena

    Hej Lena! Citronsyra är ett så kallat antioxidationsmedel. Antioxidationsmedel tillsätts i fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). Citronsyra ger även en lite syrlig smak. Du kan utesluta citronsyran och om du vill ha lite syra i saften så smaka av med lite färskpressad citronsaft. Lycka till med saftkokandet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är detta koncentrat eller färdigt utspädd?

    Izabell

    Hej Izabell! Det är koncentrat. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej går det bra att frysa bladen och göra saften senare? Är ju viss skillnad på hur mycket plats i frysen som går åt. Mvh Julia

    Julia

    Hej Julia! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provat. Testa frys in några blad och se hur bladen blir efter frysning. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tänkte prova att göra denna saft… men undrar hur man mäter 2 liter blad?

    Helena

    Hej Helena! Förslagsvis kan du ta en bunke eller en kastrull som rymmer 2 liter och så lägger du i så många blad i den som den rymmer. 😊 Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej, Tänkt testa att göra denna saften då den lät väldigt enkel och inte innehåller en massa socker. Visst borde den gå bra att frysa?

    Anna

    Hej Anna! Det borde fungera utmärkt. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Sommar i Skinnarbo
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svart vinbärssaft
    Betyg 4.1 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm svartvinbärsdryck med ingefära
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Currant cooler
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Flädersaft utan citronsyra
    Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssaft
    Betyg 3.3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad