Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Melon- och fläderbål

Läskande, frisk och alkoholfri bål med olika sorters melon, fläderblomssaft, citron och fruktsoda. Ta ut kulor ur melonerna med kuljärn. Frys gärna in och ha i som isbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut runda kulor med kuljärn ur melon eller tärna melonköttet.
  2. Blanda med konc fläderblomssaft, färskpressad citronjuice och skivad citron i en stor skål.
  3. Tillsätt fruktsoda och is strax före servering. Man kan även frysa in melonkulorna och använda som is.
  4. Med alkohol: Tillsätt Hallands fläder.

Ingredienser

Portioner: 10
  • melon (t ex honungs-, galia- och cantaloupemelon)
  • 2 dl konc fläderblomssaft
  • 1 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 citron
  • 2 l fruktsoda
  • is
Med alkohol
  • 2 dl Hallands fläder
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB