Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sellerijuice med ingefära

Det går att juica det mesta i frukt- och grönsaksväg. Här är en vitaminstinn råpressad juice med lakritstoner från selleri och fänkål, fräsch syra från citron, kryddig ingefära och balanserad sötma från äpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort stjälken på äpplet.
  2. Skär bort skalet på citronerna, lite av det vita går bra att ha kvar. 
  3. Kör allt genom en råsaftcentrifug. Häll upp i glas.

Tips

Styr sötman på juicen med olika äppelsorter. Välj t ex gröna granny smith om du föredrar en mer syrlig juice, eller t ex royal gala för en mer fruktig, söt smak.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 äpple
  • 2 små citroner
  • 6 selleristjälkar
  • 1/4 fänkål (à ca 100 g)
  • 1 skalad stam av broccoli
  • 10 cm färsk ingefära
  • 4 stjälkar persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 446 kJ / 107 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept