UNDER 15 MIN | Medel

Sellerijuice med ingefära

Det går att juica det mesta i frukt- och grönsaksväg. Här är en vitaminstinn råpressad juice med lakritstoner från selleri och fänkål, fräsch syra från citron, kryddig ingefära och balanserad sötma från äpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort stjälken på äpplet.
  2. Skär bort skalet på citronerna, lite av det vita går bra att ha kvar. 
  3. Kör allt genom en råsaftcentrifug. Häll upp i glas.

Tips

Styr sötman på juicen med olika äppelsorter. Välj t ex gröna granny smith om du föredrar en mer syrlig juice, eller t ex royal gala för en mer fruktig, söt smak.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 äpple
  • 2 små citroner
  • 6 selleristjälkar
  • 1/4 fänkål (à ca 100 g)
  • 1 skalad stam av broccoli
  • 5 - 10 cm färsk ingefära
  • 3 - 4 stjälkar persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 446 kJ / 107 kCal