ÖVER 60 MIN | Medel

Sangria rosé

Blanda en frisk vackert rosa alkoholfri bål. Här låter vi tärnad melon i olika färger och lime i skivor marinera i tranbärsdryck. När det väl är drinkdags tillsätts en flaska mousserande rosévin utan alkohol.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär melonen i tärningar. Skär limen i skivor.
  2. Lägg melon och lime i en karaff. Häll på tranbärsdryck.
  3. Låt dra minst 1 timme, gärna över natten, övertäckt i kyl.
  4. Vid servering, fyll på med mousserande alkoholfritt rosévin.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g honungs-, galia- eller vattenmelon
  • 2 lime
  • 5 dl tranbärsjuice eller dryck
  • 750 ml alkoholfritt mousserande rosévin (750 ml motsvarar 1 flaska)

Näringsvärde
Per portion

Energi 496 kJ / 119 kCal