Päronhalvor med mintchokladmousse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päronhalvor med mintchokladmousse

Päronhalvor med mintchokladmousse är en härlig efterrätt som minner om det glada 70-talet. Sjud päron i citron och socker och gör en mousse av mörk blockchoklad, ägg, vispgrädde och pepparmintolja. Garnera med citronmeliss och After Eight.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp citronsaft, socker och vatten i en kastrull. Sjud päronen tills de är nätt och jämt mjuka. Låt dem kallna i lagen.
  2. Mousse: Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna något. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i chokladen.
  3. Vispa äggvitor och grädde till fast skum i varsin bunke. Blanda ner grädden i chokladsmeten. Tillsätt några droppar pepparmintolja. Vänd till sist ner äggvitorna. Låt moussen stå kallt ca 30 min.
  4. Lägg päronhalvorna på ett fat och fördela mintchokladmoussen över. Garnera med citronmelissblad och after eight.

Tips

Vid tidsbrist:
Lägg upp päronhalvorna på ett fat. Tillaga chokladmousse enligt förpackningens anvisning och smaksätt med krossad mintchoklad. Lägg moussen på päronhalvorna och garnera med chokladplattor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 päron
  • saft av 1 citron
  • 1 dl socker
  • 4 dl vatten
Mousse
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • pepparmintolja (några droppar)
Garnering
  • citronmelissblad
  • 8 after eight
Lägg till i inköpslistan