Päronhalvor med mintchokladmousse
Päronhalvor med mintchokladmousse är en härlig efterrätt som minner om det glada 70-talet. Sjud päron i citron och socker och gör en mousse av mörk blockchoklad, ägg, vispgrädde och pepparmintolja. Garnera med citronmeliss och After Eight.
Ingredienser
8 portioner
8 päron
saft av 1 citron
1 dl socker
4 dl vatten
Mousse
200 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl vispgrädde
pepparmintolja (några droppar)
Garnering
citronmelissblad
8 after eight
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Lägg upp päronhalvorna på ett fat. Tillaga chokladmousse enligt förpackningens anvisning och smaksätt med krossad mintchoklad. Lägg moussen på päronhalvorna och garnera med chokladplattor.
Lägg upp päronhalvorna på ett fat. Tillaga chokladmousse enligt förpackningens anvisning och smaksätt med krossad mintchoklad. Lägg moussen på päronhalvorna och garnera med chokladplattor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer