Päronhalvor med mintchokladmousse

13
0
Päronhalvor med mintchokladmousse

Päronhalvor med mintchokladmousse är en härlig efterrätt som minner om det glada 70-talet. Sjud päron i citron och socker och gör en mousse av mörk blockchoklad, ägg, vispgrädde och pepparmintolja. Garnera med citronmeliss och After Eight.

Päronhalvor med mintchokladmousse

Ingredienser

8 portioner
8 päron
saft av 1 citron
1 dl socker
4 dl vatten

Mousse

200 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl vispgrädde
pepparmintolja (några droppar)

Garnering

citronmelissblad
8 after eight

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Lägg upp päronhalvorna på ett fat. Tillaga chokladmousse enligt förpackningens anvisning och smaksätt med krossad mintchoklad. Lägg moussen på päronhalvorna och garnera med chokladplattor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer