Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmesanchips med kummin och russin

Parmesanchips med kummin och russin är ett gott och smakrikt tilltugg som du snabbt och enkelt tillagar själv. Chipsen består av färskriven parmesanost som gräddas i ugnen. Till parmesanschipsen serveras whiskey och kumminsmaksatta russin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ca 30 små högar med ost på bakpappersklädd plåt (för 30 st). Platta ut till små runda "plättar".
  3. Grädda i ca 6 minuter.
  4. Häll bort vattnet från russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt bourbon och kummin. Koka på medelvärme tills vätskan kokat bort.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt russinen svalna. Lägg några russin på varje ostchips och servera.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t.ex. parmigiano-reggiano.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 3 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl gula russin (blötlagda i vatten)
  • 2 msk bourbon whiskey
  • 1 tsk malen kummin (eller mortlad hel)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer