Orange sour med kanel och ingefära

Skåla in vintern och bjud på en whiskeydrink smaksatt med apelsin, citron, ingefära och kanel som gifter sig utmärkt i denna syrliga smakbomb. Vi kallar den orange sour med kanel och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten
2 dl strösocker
3 msk finriven ingefära (ca 50 g, för 4 port)
2 kanelstänger
3 apelsiner (3 dl apelsinjuice för 4 port)
2 citroner (1 dl citronjuice, för 4 port)
16 cl bourbon eller whiskey
is
1 äggvita
Gör så här
00:15:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1311 KJ / 314 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater53 g
Protein2 g
Kommentarer
Det står att receptet är för 4 personer men det ska bara hällas upp i 2 glas?
Beatrice
2024-12-10Hej Beatrice! Det blir 4 glas. Men för att få bäst skum så skakas den i 2 omgångar. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-10Låter jättegott men ni glömmer att skriva hur mycket sockerlag som behövs till 4 drinkar (förslagsvis 5 cl/1 msk per glas). Receptet ger ju ca 4 dl sockerlag och jag tror ingen vill ha 1/2 dl sockerlag i sin drink! Sockerlagen i detta recept räcker alltså till fler drinkar.
Héléne
2024-11-30Hej Hélén! Den är jättegod! och det ska faktiskt vara all sockerlag, den blir 3 dl när man kokar upp den. Den är lite sötare och med mindre alkohol än en klassisk Sour med 5/3/2 blandning, men kryddig och god av ingefäran och kanelen. Det går så klar bra att börja med mindre sockerlag om man vill ha en riktigt sur. Prova! för den är riktigt smarrig! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-03