Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Gillar du aubergine är Nasu Dengaku, misogrillad aubergine, rätten för dig. Servera tillsammans med sallad och läckert nötströssel för en smakupplevelse utöver det vanliga.
Samarbete med:
TABASCO

Ingredienser
4 portioner
Grillad aubergine
2 medelstora auberginer
olja (att pensla med)
havssalt
Misoglaze
1/2 dl vit misopasta (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 dl vatten
2 msk honung
1 msk mirin (risvin)
1 1/2 msk tabasco sriracha pepparsås
Nötströssel
100 g rostade hasselnötter
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
havssalt
Till servering
2 dl smetana
1 påse blandsallad (à 65 g)
ca 1 - 2 msk sesamfrön
ätbara blommor (att garnera med)
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer
7 stTestade att göra receptet i ugn, ingen höjdare.
Camilla
Väldigt god, utmärkt tillbehör till Koreansk råbiff. Tips: Ingen salt på auberginen, pensla mindre med misoglazen (hälften?), grilla mindre (6+12min?), nästintill ingen olja när man steker löken.
Jens
Väldigt god, utmärkt tillbehör till Koreansk råbiff. Tips: Ingen salt på auberginen, pensla inte
Jens