Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mishouia

Mishouia är ett snabblagat tillbehör där ljuvliga grönsaker som aubergine, paprika, tomat och chilifrukt grillas. Hälften av grönsakerna mixas sedan ihop till en underbart smakrik sås som ringlas över den resterade hälften.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken. Kärna ur paprikorna och chilin.
  2. Skär chilin i 2 delar, paprikorna i 4 delar och tomaterna i cm-tjocka skivor.
  3. Grilla alla grönsaker (ute, i grillpanna eller i ugn på 250°C "grill") tills de fått en fin färg.
  4. Ta bort skalet på paprikorna och chilin när de är färdiggrillade. Spara hälften av de grillade grönsakerna till servering.
  5. Mixa resterande grönsaker till en fin smet/sås med en mixer/stavmixer. Smaksätt med olja, citronjuice, spiskummin, salt och peppar.
  6. Servera gärna till Fiskfilé med tahini.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök solo eller vitlöksklyftor (1 solo motsvarar 3-4 klyftor)
  • 3 röda paprikor
  • 1 grön chilifrukt
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ev ärtskott till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer