Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat
15
Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.

Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

Ingredienser

8 bitar

Maräng

1 1/2 dl  florsocker
4 dl  hasselnötsmjöl (ca 150 g)
3   äggvitor

Chokladmousse

200 g  vit choklad
3 dl  vispgrädde
1   lime

Topping

2   rabarberstjälkar
1 dl  koncentrerad flädersaft
1 l  jordgubbar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad eller välj annan laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad mot annan mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Verkar mkt god. Jag har en fråga om moussen. Hur mkt kan man göra i förväg? Går det att blanda o låta stå kallt till dagen därpå och då vispa? Eller göra klart allt inkl vispning och garnera/spritsa dagen därpå? Karin

Karin

2021-06-22

Hej Karin! Ursäkta sent svar! Det går jättebra att förbereda chokladmoussen dagen innan och låta vätskan svalna i kylen över natten och sedan vispa moussen samma dag som tårtan ska serveras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-14

Kan man göra bottnen i förväg? Hur ska man förvara den i så fall?

Alexandra

2021-06-03

Hej Alexandra! Ursäkta jättesent svar. Det går bra att göra bottnen i förväg. Om du gör bottnen dagen innan så förvara bottnen i kylen, men om du vill göra bottnen i god tid förväg så går det bra att frysa bottnen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-14

Hur länge ska rabarbern marinera i fläder/sockerlagen?

Dominika

2021-05-16

Hej Dominika! Det räcker att du vänder rabarbern i flädersaften. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-05-17

Näringsvärde per portion

Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett39 g
Salt0.14 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Asiatisk het sås med sötma
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Buffalo glaze till ribbs
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svalkande sås till grillad kyckling
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Iskaffe
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glaze till grillad lax
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Espresso milkshake med glass och chokladsås
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga