Ljuvlig granola med apelsin, pecannötter och mandlar
Har du testat att göra din egen granola? Gör det! Inte nog med att det smakar ljuvligt, under tiden du rostar den sprider sig en helt fantastisk, aromrik doft i köket. Den här granolan är lätt och snabb att göra och håller sig i ungefär en vecka om du förvarar den i en lufttät behållare.
Ingredienser
ca 14 dl
7 dl havregryn
2 dl grovhackade pecannötter (ca 100 g)
2 dl grovhackade mandlar (ca 100 g)
1 tsk flingsalt
1 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
3 msk smör
3/4 dl flytande honung
1 dl apelsinjuice
rivet skal från 1 apelsin
1 dl torkade tranbär eller blåbär (ca 70 g)
1 dl torkad, hackad mango eller äppelringar (ca 50 g)
1 dl hackad mörk choklad (ca 75 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsproduker.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer