Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Lektorns dillbrännvin

Lektorns dillbrännvin är en smakrik och elegant version av vuxendrycken. Du kryddar brännvinet med dillkronor och låter det stå i 1-2 dygn beroende på hur mycket dillsmak du önskar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 75 cl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använd ett alkoholsvagare brännvin, runt 30 procent, som ger mer utrymme för smaken. En stor eller två små dillkronor räcker för en helflaska. Stick ner dem i flaskan, eller använd en glasburk med tätslutande lock.
  2. Ställ brännvinet i rumstemperatur och smaka av kryddningen efter 1-2 dagar.
  3. Ta bort dillen när smaken känns lagom - ligger dillen för länge kan den bli övermäktig. Späd i så fall med lite okryddat brännvin. Sila, tappa på flaska och kyl till kalaset.

Ingredienser

Portioner: 75 cl
  • 75 cl 30% brännvin
  • 1 stor dillkronor (1 stor motsvarar 2 små)
Lägg till i inköpslistan