Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Lax carbonada med pocherat ägg

Lax carbonada med pocherat ägg är en härlig pastarätt som innehåller lök, kallrökt lax, grädde, dijonsenap, fiskbuljong, gräslök, spagetti och det pocherade ägget. Gott så det förslår.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den skivade löken i smör. Tillsätt senap, vatten och buljongtärning. Låt koka upp.
  2. Slå i grädden och tillsätt den strimlade laxen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pocherat ägg: Koka upp vatten med salt och lite ättika. Knäck försiktigt ner äggen i vattnet och låt dem stelna. Lyft upp med hålslev och låt dem rinna av på en handduk.
  4. Vänd ner den hackade gräslöken i såsen och servera den med pocherat ägg och nykokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar (skivade)
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 msk dijonsenap
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 600 g rökt lax (kallrökt, i strimlor)
  • salt
  • svartpeppar (grovmald)
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 4 port nykokt spaghetti
Pocherat ägg
  • vatten
  • salt
  • 1 tsk ättiksprit
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan