Köttfärssoppa med kardemumma

Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
salt
peppar
1 smulad köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja
Till servering
yoghurt
bröd
Gör så här
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stGod men nästa gång försöker jag istället med mald kardemumma (1/2 tsk). Grädde är givet😀
Maria
Den är okej, men ingen hit hos barnen.
Rebecca
Favorit som görs ofta!
Linda
Snabb, enkel och supergod soppa! Klippt gräslök och Smetana till höjde smakerna ytterligare.
Jenny
Bytte ut potatisen mot palsternacka och morot. Blev mycket lyckat och lite mer stuns.
Caroline
Jättegod och lite annorlunda smak.
Emma
Supergott och enkelt! Hade ingen kanel eller kardemumma hemma, så för att få lite extra smak bytte jag ut yoghurten mot en klick vitlökssås som jag gjorde av creme fraiche, en vitlöksklyfta, citronsaft från en pressad citron och lite örtsalt.
Johanna