Kombucha

Gör din egen kombucha av svart (eller grönt) te, vatten och socker som får jäsa tillsammans med kombuchasvampen. Lite tålamod behövs men du blir rikt belönad av en kombucha med komplex smak och härlig karaktär.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stSkall kombuchasvampen alltid ligga i vätska? Jag har fått en glasburk (honungsburk) med ca 3 dl vätska och en svamp. Om jag använder 2 dl + svamp enligt ovan, kan jag lägga tillbaka svampen i resterande vätska? Men då har jag bara 1 dl kvar till nästa omgång…🙄
Annika
Hej Annika! Ja , svampen behöver ligga i vätska. Svampen använder du under hela processen. När kombuchan är klar och du tex vill pausa så låter du bara svampen ligga kvar i lite av den färdiga kombuchan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ett recept på kombucha, men en av ingredienserna är 2 dl kombucha... hur gör man om man inte har nån kombucha?
Joakim
Hej Joakim! Om man köper en scoby (på nätet) brukar det följa med lite kombucha, eller om man får en bit av en kompis kan man be att få med lite färdig kombucha. Annars går det fint att köpa en flaska på affären. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
finns det kombucha i ICA Maxi i moraberg?
Nihad