Kall marängsvisstårta med bär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Kall marängsvisstårta med bär

Underbar och lättlagad efterätt som smälter i din mun. Kall marängsvisstårta med bär smakar ljuvligt av maränger, mandelspån och vaniljvisp. Ringla chokladsås över den ljuva marängsvissen och garnera med bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en springform med löstagbara kanter med plastfilm. Lägg i en marängbotten.
  2. Vispa vaniljvispen och vänd ner mandelspån och hallon. Fördela detta ovanpå marängbottnen. Lägg den andra marängbottnen ovanpå och ringla över chokladsåsen. Ställ den i frysen i minst 2 timmar.
  3. Ta ut den och låt den tina lite beroende på hur länge den stått i frysen. Garnera med bär.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 stora marängbotten
  • 2 1/2 dl vaniljvisp
  • 1 påse mandelspån (à ca 100 g)
  • 400 g hallon
  • 1 dl chokladsås
  • 1/2 l jordgubbe eller hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan