Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stKan något annat socker fungera lika bra att använda, t ex råsocker?
Ewa
Hej Ewa! Det går att använda tex råsocker. Då kommer dock färgen på limonchellon att ändras och lite av friskheten likaså. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den blev verkligen frisk och fräsch!
Christina
Jättegod, har gjort den flera gånger. God att blanda med Prosecco som drink.
Ingrid
Jättegott, tog lite mer citroner i då jag har egna
Elisabeth
Provade samma recept men med apelsiner, om möjligt ännu godare!
Monica
Blev jättegod! Undrar om den kan bli ännu bättre med sockerlag, för att få den"simmiga" likörkänslan 🤔
Monica
Fantastiskt bra recept!
Per
Bra drag! Gick rätt upp i skallen. Kan bli en fin jul.
Johan
Blir jättegott!!
Ann-sofi
Hur dåligt blir det om man gör på icke ekologiska citroner? Och var är bäst och förvara? Jag körde på ett recept och skulle va på lite kylt ställe och undvika ljus så ställde den i källaren med handduk över
Fredrik