Grillad tonfisk med primörer och paprikamajonnäs

Grillad tonfisk är gott bara det. Men kombinerar du grillad tonfisk med paprikamajonnäs och primörer får du en maträtt som kommer att få dina smaklökar att dansa jitterbugg i munnen på dig.

Ingredienser
4 portioner
Paprikamajonnäs
1 förp grillad paprika i olja (à 200 g)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Chili- och citronolja
1 citron (skal och 1 1/2 msk saft, för 4 port)
3 msk olja (från paprikan)
2 krm chiliflakes
2 krm salt
Grönsaker
1 zucchini (à ca 300 g)
2 fänkål
8 knippmorötter
4 färska rödlökar
4 tomater
2 msk olivolja
1 kruka basilika
Tonfisk
4 skivor tonfisk (à 150 g)
1/2 msk olivolja
2 dl krutonger
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3768 KJ / 900 kCal
Fett61 g
Salt3.4 g
Kolhydrater36 g
Protein48 g
Kommentarer
2 stGjorde grönsakerna i ugnen och fisken i grillpanna. Svårt att hitta rätt temperatur på tonfisken, så den blev definitivt överstekt, men det gjorde inget när man åt den med den mycket goda paprikamajonäsen. Är säkert gott med laxfilé till också.
Pernilla
Supergott! Olja, citron, basilika mm och mayon också gott till samt alla grönsaker blir så goda när man grillar dem i denna olja.
Per