Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad ananas med kardemummaparfait och ananaschips

Grillad ananas med kardemummaparfait och ananaschips är en briljant efterrätt som kräver en del förberedelser. Garnera den grillade frukten med ananaschips och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C, gärna varmluftsugn.
  2. Skala och skiva hälften av ananaserna mycket tunt. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Strö över vaniljsockret.
  3. Torka ananasskivorna i ugnen ca 2 timmar. Låt dem kallna.
  4. Parfait: Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt kallna, men vispa i den då och då.
  5. Vispa grädden tjock och blanda ner den försiktigt i äggpöset. Smaksätt med kardemumman.
  6. Häll parfaitsmeten i portionsformar eller i en avlång form. Frys den minst 6 timmar.
  7. Skär bort toppen och botten på resterande ananas. Dela den på längden mitt itu. Skala den och skär loss den grova stocken i mitten. Skär ananasen i 8-10 klyftor.
  8. Grilla eller stek dem på grill eller i grill- eller stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg ananasklyftorna på assietter med parfait bredvid.
  9. Garnera med ananaschips och citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 små ananaser
  • 1 msk vaniljsocker
  • citronmeliss till garnering
Kardemummaparfait
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk nystött kardemumma
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden