Frappe

Grekisk frappe är en svalkande kaffedryck. Här görs frappen av havredryck, kaffepulver och lite socker. Havredrycken ger dig den perfekta lena och krämiga smaken till denna härliga kaffedryck.

Gör så här
Har du lagat receptet?

Grekisk frappe är en svalkande kaffedryck. Här görs frappen av havredryck, kaffepulver och lite socker. Havredrycken ger dig den perfekta lena och krämiga smaken till denna härliga kaffedryck.

Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stDet står verkligen listat i kaffelistan som "klassisk frappe".... är det ens någon som varit i Grekland någon gång som har hittat på det här underliga receptet på frappe? Har de aldrig varit med när en grek gör frappe?
Stella
Grekisk Frappe görs absolut inte på detta sätt! Nescaffe Frappe måste man använda och man vispar med en mini visp ihop Nescafe frappe med vanligt strösocker och lite vatten det ska vara väldigt lite vatten - ska inte droppa av blandningen när det är vispat. Sedan fyller man med vatten upp i glaset strax under kanten och stoppar ner is (efter eget tycke) anv grädde 3% ca 1-2msk oxå lite efter egen smak. Detta är enklaste receptet och Äkta Frappe är Kall inte varm.. Men man kan om man vill göra den varm - Helt efter egen smak! Jag bodde i Grekland under lång tid och har därmed fått lära mig via Hotell baren när jag jobbade där. Svårt att få 100% lika i Sverige men detta är det närmsta receptet jag ger er! Lycka till!
Åsa
Hej. Var varsamma med att hälla nytt uppkokat vatten i en mixer gjord av glas. Jag gjorde detta en gång och glaset sprack. Låt kaffet svalna något innan det hälls i mixerkannan.
Conny
Så bra och gott!
Dayana
Detta är inte en grekisk frappe. Frappe görs med iskall vatten och Nescafé och is. Man kan ha socker och/ eller lite mjölk i om man önskar…. Men rågmjöls? Kokande vatten? … nej helt fel
Politimi
Man kan bli lite kall på sommaren
Mouna
Måste vara nescafe, annars är det ingen riktig frappe.
Sofia
Himla gott
Lotte
Enligt det recept jag fått i Grekland görs frappé på krossad is, snabbkaffepulver, kondenserad mjölk och brun farin!
Inger
Skulle inte kalla det här för grekisk frappe.
Tommy