Chili- och sojamarinerad fläskkarré med örtslungad sparris
Ett smaskigt recept på lyxig chili- och sojamarinerad fläskkarré med örtslungad sparris. Du gör en smakrik marinad till köttet och mixar en egen pesto. Servera det grillade köttet med fräsch sparris, potatis, tomat och peston!
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré i tunna skivor, ca 0,5 cm
Marinad
2 msk chilisås
1 pressad citron
1 dl majsolja
2 msk mushroom soja
svartpeppar
Pesto
1 dl cottage cheese
1 dl riven färsk parmesan
10 blad basilika
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk pinjenötter
salt
svartpeppar
Till servering
12 vita, skalade, delade sparrisar som kokats i en min
12 kokta delikatesspotatisar (eller färsk läckra små)
50 g smör
2 st tärnade tomater utan inkråm
finrivet citronskal av 1 citron (till sparrisen)
2 dl basilika, persilja eller dill, hackad
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer