Chili- och sojamarinerad fläskkarré med örtslungad sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chili- och sojamarinerad fläskkarré med örtslungad sparris

Ett smaskigt recept på lyxig chili- och sojamarinerad fläskkarré med örtslungad sparris. Du gör en smakrik marinad till köttet och mixar en egen pesto. Servera det grillade köttet med fräsch sparris, potatis, tomat och peston!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en form och lägg i den tunt skivade karrén (minst 1 timme).
  2. Mixa ingredienserna till peston. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Grilla nu köttet på en grill, helst en kolgrill. Dra köttet på formens kant så att inte all marinad kommer med.
  4. Grilla knaprigt. Lägg sedan tillbaka köttet i marinaden och låt hela formen vila en stund på grillen i formen. Marinaden skall koka upp på grillen till minst 70°C, på detta sätt blir köttet saftigt gott.
  5. Till servering: Slunga nu sparrisen ihop med potatisen i smör utan färg, avsluta med tomater, finrivet citronskal och örter. Glöm inte att krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp på en tallrik i mitten och fördela de krispiga köttskivorna på toppen och uppe på detta peston.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese och laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Kalkon eller kyckling kan användas i receptet som alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskkarré i tunna skivor, ca 0,5 cm
Marinad
  • 2 msk chilisås
  • 1 pressad citron
  • 1 dl majsolja
  • 2 msk mushroom soja
  • svartpeppar
Pesto
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 dl riven färsk parmesanost
  • 10 blad basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pinjenötter
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 12 vita, skalade, delade sparrisar som kokats i en min
  • 12 kokta delikatesspotatisar (eller färsk läckra små)
  • 50 g smör
  • 2 st tärnade tomater utan inkråm
  • finrivet citronskal av 1 citron (till sparrisen)
  • 2 dl basilika, persilja eller dill, hackad
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan