Blåbärscheesecake

Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Blåbärscheesecake

En vacker cheesecake som får härlig lila färg av blåbär och svartvinbärssaft. Cheesecake är en utmärkt dessert att förbereda dagen innan den ska bjudas eftersom den då får gott om tid att sätta sig. Dekorera med björnbär, blåbär och ätbara blommor om det finns att tillgå.

Blåbärscheesecake

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

100 g rumstempererat smör
300 g digestivekex

Fyllning

6 st gelatinblad
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
400 g blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
100 g rörsocker

Dekoration

björnbär
ätbara blommor t ex violer
blåbär

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Spelar ingen roll hur man än gör så är smeten för dallrig - den rinner inte men blir inte sådär fast som jag vill ha den. Har gjort den några gånger nu, med frysta bär som silats/runnit av. Dock kanske det går med färska bär? Kanske ni bör skriva "färska blåbär" i receptet Ica? 🥰

    Thérése

  • Kan man använda frysta blåbär, eller måste dom vara färska?

    Ulla

  • Hej! Kan man byta ut blåbär mot jordgubbar? Kanske ta jordgubbssaft istället för svarta vinbär, och samma mängd färska jordgubbar? :)

    Maria

    Hej Maria! Det är tyvärr inget vi har provbakat men det kan funka. 😊 Annars har vi ett annat recept med jordgubbar och rabarber https://www.ica.se/recept/jordgubbscheesecake-med-rabarber-721944/. Lycka till! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Varför ska man koka upp vinbärssaften?

    Agneta

    Hej Agneta! Det är för att gelatinet ska smälta i den varma vätskan. Lycka till med din cheesecake. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gjorde denna häromdagen och den fick perfekt konsistens. Använde färska blåbär och den stod i kylen cirka ett dygn. Riktigt god!

    Maria

  • Jag gjorde också helt enligt receptet ovan, kakan stod kylen i ett dygn, men den smalt och det började rinna en massa, så fort formen togs bort, sååå otroligt tråkigt!

    Isabelle

    Hej Isabelle! Kanske har du kokat upp svartvinbärssaften och haft i gelatinet när det fortfarande står på plattan och kokar? Då skulle detta kunna hända. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Jag gjorde precis efter receptet men ändå när jag tog bort kanten på formen så rann allt ut... den stod i kylen i 24h. Förutom det så var smaken god 😊

    Lina

  • Går det bra att baka göra den 2 dagar innan den ska serveras och frysa in den?

    Maria

    Hej Maria! Vi skulle inte rekommendera att frysa den, risken finns att den blir ”rinnig” när den tinar. Att förbereda en dag innan och förvara i kylskåp är inga problem. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Sorry nu såg jag att det stod i slutet😉

    Susanne

  • Vilken storlek är det på formen ni använt?

    Susanne

Testa liknande recept

  • Varm svartvinbärsdryck med ingefära
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssnaps
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Studentbål
    Betyg 2.3 av 5.133 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blandbärssaft
    Betyg 2.2 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Currant cooler
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsglögg
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad