Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Banangott!

Banangott är en smarrig efterrätt som smälter i munnen. De ugnsrostade bananerna serveras med en sås som rörs ihop av sirap med smak av syrlig ingefära och limejuice. Pricken över i blir en skopa vaniljglass på sidan!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färskpressad limejuice med sirap med ingefärssmak (culinary syrup). 
  2. Dela bananerna på längden - med skalet kvar - och rosta dem i ugnen i 225°C i ca 8 minuter. 
  3. Servera varma med lime- och ingefärssås och en god vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • färskpressad limejuice
  • sirap med ingefärssmak (culinary syrup)
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan