Ägg och tomatmacka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ägg och tomatmacka

En matig macka med hårdkokt ägg, cream cheese och tomat är en bra frukost eller ett mättande mellanmål. Toppa mackan med flingsalt, nymald svartpeppar och krasse. Fräscht och gott ihop med ägget och färskosten. En lätt smörgås att göra och mumsig att äta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ägget, skiva det och tomaten.
  2. Bred cream cheese på brödet. Lägg på ägg och tomater. Toppa med lite flingsalt, nymalen svartpeppar och krasse.

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget. Ersätt ev med tonfisk eller skinka.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost. Läs ingrediensförteckningen på brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Läs ingrediensförteckningen på brödet.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 hårkokt ägg
  • 1/2 tomat
  • 1 msk cream cheese
  • 1 rejäl skiva mörkt bröd
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1072 kJ / 256 kCal