Snabb och enkel vardagspytt

Ibland sitter matlagningslusten lååångt inne. Speciellt under vardagarna. Men frukta ej, här kommer ett hejdundrans vardagsrecept där du gör hela pytten på samma plåt och slänger in i ugnen. En riktig vardagsräddare!

Tips & genvägar

1

Frysta färdighackade grönsaker

Gör dig själv en riktig björntjänst i vardagen. Köp frysta färdighackade grönsaker som är redo att slängas fram i ett nafs.

2

Köp en lökhackare

Med en lökhackare slänger du enkelt ner grova bitar lök, drar i snöret och låter bladen finhacka åt dig. Ditt framtida kock-jag kommer att tacka dig!

3

Gör allt på samma plåt!

Släpp alla moment och kör allt på samma plåt. Maten går snabbt och lagar sig själv, samtidigt som du hinner med annat och sparar på disken. Rena rama vinsten om du frågar oss!

Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.

Det här behöver du!

600 g frysta rotfrukter
Ca 3 msk rapsolja
500 g kycklingstekkorv
1 gul lök
Salt och peppar

Tillbehör

4 st stora ägg
1 msk rapsolja eller smör
Salt och peppar efter smak och tycke

Tillbehör

Ketchup
Inlagda rödbetor

Så här gör du!

• Fördela rotfrukterna på plåten, ringla över lite av oljan och tillaga i ugn i 20 minuter på 200 grader varmluft.
• Tärna korven i medelstora bitar och hacka löken.
• Ta ut plåten, ändra till grillfunktion på ugnen och höj till 225 grader. Häll på korv och hackad lök, tillsätt resten av oljan och vänd runt allt på plåten. Salta och peppra, ställ in i ugnen i 10 minuter eller tills korven är stekt så som du vill ha den.
• Stek äggen, salta och peppra. Lägg ut äggen direkt på din korvpytt och servera direkt.

Fler genvägar till god mat