Hemmaglass för nybörjare

Välkommen till en festlig genväg där du skippar glassmaskinen och slänger ihop en hemmagjord glass på endast två ingredienser. En riktig game changer när det vankas dessert!

Tips & genvägar

1

Låt maskinvispen jobba

Damma av din gamla maskinvisp och låt den göra grovjobbet. Orkar du inte brottas med sladden längre så rekommenderar vi varmt en batteridriven för ännu snabbare tempo i köket.

2

Använd en brödform

Har du ingen glassform hemma? Ta en brödform, funkar minst lika bra och kan även användas till att baka goda saker. Det gillar vi!

3

Inga fläckar på finkläderna

Den här desserten kan bli klar redan dagen innan servering. Allt du behöver göra efter att gästerna anlänt är att plocka fram den ur frysen. Mer tid för mingel och mindre stress i köket!

Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.

Det här behöver du!

5 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Topping

1 dl salta jordnötter
125 g färska hallon
Färsk mynta

Så här gör du!

• Vispa grädden med elvisp tills lätt vispad. Tillsätt ca 3⁄4 av burken dulce de leche. Vispa på låg hastighet tills du har en jämnt fördelad smet.
• Tips! Smaksätt med glassmeten med några nypor flingsalt.
• Häll över halva smeten i brödformen, klicka ut ca hälften av det du har kvar av dulce de lechen. Häll över resten av smeten, klicka ut det sista av dulce de lenchen och dra en sked igenom alla klickar.
• Plasta in formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Strö över jordnötter och servera med färska hallon, mynta och något bubblande gott i glaset.

Fler genvägar till god mat