Simpel och saftig macka

Nu blir det något riktigt lyxigt! Här gör vi en riktig matig macka med smaker som garanterat får smaklökarna att dansa. Plus i kanten för att den är enkel att göra och att den passar perfekt till krispiga pommes.

Tips & genvägar

1

Värm färdiga ribs

För dig som inte vill tumma på smaken och spara mängder av tid - köp färdiga ribs och värm på i ugnen.

2

Snabba krispiga pommes i airfryern

Har du inte hoppat på airfryer-tåget än så är det dags nu! Det är så du får riktigt krispiga pommes på ett kick.

3

Hemmagjord senapskräm

Goda saker behöver inte vara svårt! Gör en enkel hemmagjord senapskräm på två ingredienser. Blanda majonnäs med grovkornig senap och voila! Din senapskräm är klar.

Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.

Det här behöver du!

8 skivor formfranska
Steksmör
1 dl majonnäs
1–2 msk grovkornig senap
1 ask färdigskivad vällagrad ost
Salt och peppar
1 förpackning färdiggrillade kamben

Tillbehör

1 påse finbladig sköljd babygrönkål
1 msk olivolja
Salt och peppar

Tillbehör

1 påse pommes frites
2 msk neutral olja
Salt

Så här gör du!

• Tillaga köttet i ugnen på 200 grader varmluft i 20 minuter. Vänd på köttet efter halva tiden.
• Rör ihop majonnäs med senap. Blanda frysta pommes med olja och tillaga i airfryer i ca 24 minuter på 200 grader. Salta efter smak.
• Massera grönkålen med olja i någon minut, lägg upp i en skål. Salta och peppra.
• Skär av allt kött från kambenen och blanda ihop med den tillbehörande BBQ-såsen.
• Bred ut senapskräm på alla brödskivor, lägg på en skiva ost, placera ut köttet, lägg på mer ost och sätt på en brödskiva som lock. Stek mackan i rikligt med smör, vänd och stek till gyllene. Skär snitt så du får två trianglar per macka. Servera med fräsch grönkålssallad och krispiga pommes.
• Tips! Gör några extra mackor, för det kommer du kommer vilja ha!

Fler genvägar till god mat