Simpel smakfest med grillad fetaost och pizzabröd

Oj oj oj! Välkommen till en hejdundrans god smakfest. Så simpel men ändå så smakrik. Och perfekt att grilla för en snabb lunch eller förrätt som tål att bjudas på.

Tips & genvägar

1

Jobba smartare!

Har du många små tomater eller andra runda primörer. Prova något nytt och placera dem på en tallrik, med en tallrik över. Sen är det bara att skära med kniven mellan tallrikarna. Voilá – tiden är sparad!

2

Grilla – allt – på – en – gång

Gör det enkelt för dig och grilla allt i samma form. En simpel och tidseffektiv genväg som man alltid kan ha i förklädet.

3

Bröd på färdig pizzadeg

Japp, du läste rätt. Köp en färdig pizzadeg och dela upp i delar. Rulla, bolla och platta till. Sedan är det bara att grilla och njuta!

Lätt som en plätt. Se hela receptet nedanför.

Grillad fetaost
Ca 4 portioner

Ingredienser:

4 paket fetaost, à 150 g styck
Ca 500 g cocktailtomater
1 förp stora vita bönor, à ca 390 g
4 kvistar rosmarin
1 frp mixade oliver
1 rödlök
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

Tillbehör

1 hel vitlök i folie
2 msk olivolja

Örtolja

1 dl grovt hackade färska örter, tex rosmarin, timjan, basilika
1 dl mild olivolja
Flingsalt
Grillade vitlöksklyftor (till grillat bröd med)

Tillbehör

Färdig pizzadeg - surdeg
Olja
Grillade vitlöksklyftor

Gör så här:

• Lägg ut dubbla ark ugnsfolie.
• Skär av botten på en hel vitlök och lägg i mitten av ugnsfoliet, ringla över olivolja.
• Tryck ihop till ett paket och lägg på grillen, grilla i ca 45 minuter.
• Ta av från grillen och låt svalna lite i foliepaketet.
• Placera ut fetaostarna på mitten av grillformen.
• Dela cocktailtomater.
• Häll av och skölj av bönor i ett durkslag.
• Placera tomater och bönor runt fetaosten.
• Skiva en rödlök och lägg runt osten.
• Ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra ordentligt.
• Lägg på rosmarinkvistar.
• Placera på grillen i ca 15 minuter.
 
• Hacka örterna och kläm ut 2 vitlöksklyftor.
• Blanda alla ingredienser till örtoljan.
 
• Dela pizzadegen i bitar.
• Rulla ihop till bollar och tryck ut eller kavla ut så du får ca ½ - 1 cm tjocka bröd.
• Placera en gjutjärnspanna på grillen, häll på lite olja och placera ut brödet.
• Stek ca 30 – 60 sekunder på varje sida, tiden beror på hur varm grillen är. Men ta ”sista” glöden till detta momentet och låt hellre brödet gå lite längre än för fort.
• Servera grillat pizzabröd med fetaosten. Skopa upp fetaost med tillbehör på det grillade brödet.

Fler genvägar till god mat