Grillad fetaost
Ca 4 portioner
Ingredienser:
4 paket fetaost, à 150 g styck
1 förp stora vita bönor, à ca 390 g
Flingsalt och nymald svartpeppar
Tillbehör
Örtolja
1 dl grovt hackade färska örter, tex rosmarin, timjan, basilika
Grillade vitlöksklyftor (till grillat bröd med)
Tillbehör
Gör så här:
• Lägg ut dubbla ark ugnsfolie.
• Skär av botten på en hel vitlök och lägg i mitten av ugnsfoliet, ringla över olivolja.
• Tryck ihop till ett paket och lägg på grillen, grilla i ca 45 minuter.
• Ta av från grillen och låt svalna lite i foliepaketet.
• Placera ut fetaostarna på mitten av grillformen.
• Dela cocktailtomater.
• Häll av och skölj av bönor i ett durkslag.
• Placera tomater och bönor runt fetaosten.
• Skiva en rödlök och lägg runt osten.
• Ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra ordentligt.
• Lägg på rosmarinkvistar.
• Placera på grillen i ca 15 minuter.
• Hacka örterna och kläm ut 2 vitlöksklyftor.
• Blanda alla ingredienser till örtoljan.
• Dela pizzadegen i bitar.
• Rulla ihop till bollar och tryck ut eller kavla ut så du får ca ½ - 1 cm tjocka bröd.
• Placera en gjutjärnspanna på grillen, häll på lite olja och placera ut brödet.
• Stek ca 30 – 60 sekunder på varje sida, tiden beror på hur varm grillen är. Men ta ”sista” glöden till detta momentet och låt hellre brödet gå lite längre än för fort.
• Servera grillat pizzabröd med fetaosten. Skopa upp fetaost med tillbehör på det grillade brödet.