Återkallelse

ICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry

ICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry 360 gram. Produkten återkallas på grund av att den kan innehålla en annan nudelprodukt (ICA Nudlar biff och soja) som innehåller allergenerna gluten, sojabönor, senap och sesamolja som inte är märkta på ingrediensförteckningen. Produktens etikett överensstämmer alltså inte med innehållet vilket kan utgöra en risk för allergiker.

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 360 gram med bäst-före-datum 2019-03-19. Produkterna kan ha sålts i butiker i hela landet.

- Innehåll och förpackning har förväxlats i vissa förpackningar vilket vi beklagar. Produkten är märkt som ICA Nudlar räkor & curry, men en del förpackningar kan innehålla ICA Nudlar biff & soja. Vi utreder det inträffade och har en dialog med producenten för att säkerställa att det inte ska hända igen. Som en försiktighetsåtgärd återkallas även produkten Ica Nudlar biff & soja för det aktuella bäst-före-datumet, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt den berörda produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00. Vid upplevt symptom hänvisar vi till sjukvården.