Få barnen att äta mer frukt & grönt

Skrämmande Halloweensortiment!

Fira Halloween med fokus på skräck, frukt och grönt. Nu följer ICA och Generation Pep upp förra årets framgångsrika satsning på att inspirera till en nyttigare högtidshelg för hela familjen.

Vågar du fira en nyttigare Halloween? 

Visste du att nio av tio unga äter för lite frukt och grönt? Inför halloween har ICA därför tagit fram ett kreativt sortiment med läskigt roliga frukter och grönsaker för att få fler att välja ett nyttigare alternativ under en av årets mest godisintensiva högtider.

– Att så många barn äter alldeles för lite frukt och grönt är ett allvarligt folkhälsoproblem och därför satsar vi nu för att påverka barn och ungdomars matvanor genom att knuffa föräldrarna i rätt riktning. Om vi kan skapa goda vanor redan i tidig ålder kan vi också lägga grunden för en bättre hälsa genom hela livet, säger Paula Frösell, dietist ICA. 

Prova våra lekfulla Halloweenprodukter

Släpp loss fantasin och lekfullheten, både i affären och hemma i köket: ICAs halloweensortiment är späckat med fruktade frukter, rysliga rotfrukter och gräsliga grönsaker. Alla produkterna har lekfulla förpackningar som anspelar på högtiden: 

  • Mumieögon – clementiner
  • Clownnäsor – plommon
  • Zombieknotor – päron
  • Fågelskrämmehuvud – pumpa
  • Häxfingrar – morötter
  • Trollnäsor – sötpotatis
  • Vampyrtänder – vitlök
  • Monsterhjärna – sallad

 

Samarbete med Gen Pep 

Vi samarbetar med Generation Pep, en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. 

Monsterträdgårdar med Halloweensortiment

Under vecka 42-44 förvandlar vi dessutom våra frukt- och gröntavdelningar till ”monsterträdgårdar” där ni möter alla frukt- och grönsaksmonster. Välkomna...om ni törs!

Frukt och grönt varje dag

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar vuxna att äta 500 gram frukt och grönt per dag och för barn under tio år är rekommendationen 400 gram.

I Sverige är det få barn och unga som lever upp till riktlinjen – färre än 10 procent äter tillräckligt med frukt och grönt och den genomsnittliga konsumtionen ligger bara på 250 gram om dagen. Samtidigt kommer 17 procent av totala mängden kalorier istället från godis, läsk, kakor och snacks.*