Spåra maten

Spåra maten - ICA tar ansvar

Vill du veta varifrån maten du äter kommer? Det vill vi. Alla varor på ICA ska gå att spåra till var och när de tillverkades. Till exempel vet vi på vilken gård bönorna i varje paket ICA-kaffe växt. Vi är särskilt noga med att djuren har det bra och i våra butiker hittar du mycket lokalproducerat.

spåra kaffet

Spåra kaffet

Vårt eget ICA Kaffe är godkänt av en oberoende organisation som heter UTZ Certified. UTZ Certified är en holländsk och guatemalsk organisation som ställer krav på, och följer upp, att man på odlingar och vid efterbehandling av kaffe tar ansvar för miljö, sociala aspekter och matsäkerhet.

köttets ursprung

Köttets ursprung

Svensk livsmedelsproduktion, omsorg om djuren och god import av utländska produkter är viktiga frågor för oss. Grunden i vårt arbete med djuromsorg är vår kvalitetspolicy som säger att ICA så långt det är möjligt ska säkerställa god djuromsorg.

Svensk mat

Lokalt producerat

Vi på ICA tycker att det är viktigt och roligt att kunna erbjuda våra kunder produkter från trakten. Därför har nästan alla ICA-butiker produkter från någon lokal producent.

Lista e-ämnen

Få koll på e-ämnet

Är tillsatser bra, dåliga eller kanske både och? På ICA jobbar vi aktivt med att titta över våra produkter och samtidigt informera om tillsatsernas betydelse och varför de finns i livsmedel. Här kan du läsa mer om olika e-ämnen och vad de används för.