Recept

Chokladbollar (glutenfria)

Superenkla och goda chokladbollar utan tillsatt socker med helt vegetabiliska ingredienser. Chokladbollarna innehåller inget gluten och passar även veganer eftersom de görs på kokosolja. Perfekta att plocka fram när sötsuget sätter in!

Ingredienser

ca 15-20 st
  • 8 - 10 smaksatta dadlar med choklad
  • 3/4 dl kokosolja
  • 2 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 1 1/2 msk kakao
  • 2 msk starkt kaffe eller espresso
  • ca 1 krm havssalt
  • kokos (att rulla i)

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med kokosolja till en jämn smet. Blanda i övriga ingredienser, forma till runda bollar och rulla dem i kokos.
  2. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Kommentarer

Victoria Anmäl

Supergoda och enkla att rulla!

Gunilla Anmäl

Härligt recept som går fort och är säkert goda

Lägg till en egen kommentar.