Handla med hänsyn

I samband med coronaviruset

Som du säkert märkt är det många som fyller skafferierna lite extra just nu och det kan leda till att produkter saknas tillfälligt. Vi gör allt vi kan, både i lager och i butikerna, för att du ska kunna handla de varor du behöver.

Texten uppdateras löpande. Senast uppdaterad 26 mars kl. 16.45.

Maten är inte på väg att ta slut och våra lager är välfyllda. Vår utmaning nu är att hinna få ut alla varor till ICA-butikerna och att få upp allting på hyllorna.

Mer potatis och färre potatisskalare

Därför kommer vi nu att prioritera det som är viktigast i vardagen. Mätta magar och hygien går före prylarna, helt enkelt. Det blir fler potatisar men färre potatisskalare och blöjor kommer att gå före blomkrukor.

Handla inte mer än vad du behöver

När vi nu alla hjälps åt, i en väldigt speciell tid, kallar vi det för att handla med hänsyn. Vi går inte till butiken med sjukdomssymptom, oavsett om det är för att köpa mjölk eller för att arbeta i kassan. Och när vi väl är i butiken tänker vi praktiskt och handlar inte mer än vad vi behöver. Vi vet inte hur situationen utvecklas, men vi lovar att vi kommer fortsätta att försöka göra vardagen så enkel som möjligt för er kunder. Även när vardagen är lite annorlunda.

Mat hemlevererat

Just nu är det många som inte bör eller kan handla i butik på grund av att man är sjuk eller tillhör en riskgrupp. Efterfrågan har gjort att många av de 300 ICA-butiker som har e-handel har långa leveranstider. För att korta leveranstiderna och underlätta för riskgrupper att snabbt få hem sin mat så påskyndar ICA lanseringen av det tidigare pilotprojektet med hemleveranser av färdiga måltidslösningar. 

- Det har varit viktigt för oss att ta fram en lösning för hemleveranser av mat till de som verkligen behöver få hjälp och stöd i en svår situation. Vi har gjort den här särkilda lösningen för att underlätta för riskgrupper och hoppas att andra kunder uppfattat vår uppmaning om att handla med hänsyn. Vi kommer fortsätta att arbeta med att utveckla lösningar mot den här målgruppen, säger Anders Svensson, VD ICA Sverige.

Inom kort finns 60 butiker som erbjuder tjänsten, fler butiker kommer ansluta sig till tjänsten inom kort. Appen finns att ladda ner till Iphone och Android. Betalning sker med Swish direkt i appen. Mer information om vilka butiker som erbjuder tjänsten finns i ICA Pronto appen.

Stammistidningen

I dagarna får ni kunder vårt stammisutskick med tidningen Buffé och Stammistidningen där du får ta del av rabatter från våra partners. Det finns bl a några erbjudanden till resor och konserter. Givet det exceptionella läge vårt samhälle befinner sig i har dessa erbjudanden en begränsad omfattning. Vi beklagar och ber om ursäkt för att dessa inte går att boka just nu

Stammistidningen förbereddes långt innan utbrottet av viruset i Sverige och skickades till tryck och distribution för en månad sedan. Då hade de restriktioner och uppmaningar vi nu alla ska följa ännu ej införts. Vi beklagar att vissa erbjudanden inte kan nyttjas och följer utvecklingen noga, samt kommer givetvis försöka anpassa kommande erbjudanden. Mer information om vilka erbjudanden som fortfarande gäller för resp partner hittar du här

Vanliga frågor och svar kopplat till coronaviruset: